fbpx

En ny matros på skibet!

Vi var heldige at få et meget stærkt ansøgerfelt til den nyligt opslåede stilling - og efter en også meget positiv samtalerunde har vi valgt en ny Vestbirker.

Pernille fly ny kollega Vestbirk 

Trommehvirvel!:

Det er med glæde, at vi kan præsentere 31 årige Pernille Fly som vores nye kollega på VMSE. Pernille skal supplere vores allerede stærke team af faglærere - og starter på VMSE efter nytår.

Vi har stillet Pernille en række spørgsmål, så I kan lære hende lidt bedre at kende:

 

Hvor kommer du fra oprindeligt og hvor bor du henne nu? 

Jeg kommer oprindeligt fra en lille landsby i Midtjylland, der hedder Demstrup. Her har jeg gået i folkeskole på den lille lokale landsbyskole i Sjørselv inden jeg tog på Hestlund efterskole i 9. og 10.klasse. Efter et år i udlandet flyttede jeg kortvarigt hjem igen, mens jeg læste HF i Viborg. De meget små vilkår har jeg senere i livet byttet ud med et mere pulserende liv tæt på storbyen Århus. Her har jeg det store privilegie at bo i et hyggeligt kollektiv i et naturskønt område i Gl.Brabrand. Jeg er kærester med Vibe, der er ved at uddanne sig til møbelsnedker i Vejle.

Hvordan er du uddannet og hvor har du arbejdet før?

Min læreruddannelse tog jeg på Silkeborg lærerseminarium med linjefagene dansk, samfundsfag, musik og billedkunst. I 2010 blev jeg færdig med min uddannelse med bachelor i musik og blev hurtig herefter tilbudt et job på Langmarkskolen i Horsens. August 2016 søgte jeg nye udfordringer og startede som lærer på Bakkelandets friskole, hvor jeg har nydt et godt halvt år.

Hvad laver du i din fritid?

Musik og sport er en vigtig del af mig. Jeg nyder at spille både guitar og klaver i min fritid. Når der er tid og rum til det komponerer jeg selv lidt musik. Hver tirsdag går jeg til Kin-ball. Hvis alt går planmæssigt skal jeg spille VM i Japan i november 2017 med Århus Kin-ball forening. Ellers bruger jeg også en del af min fritid på at nyde de andre kollektivisters selvskab, at rejse en tur nord for polarcirklen for at køre hundeslæde, en god kop kaffe, at læse en spændende artikel i information og at bruge tid med min søde kæreste.

På Vestbirk arbejder vi meget med motiverende undervisning, hvad er dine tanker omkring dét?

Det er min erfaring at motivation og læring hænger uløseligt sammen. Drømmescenariet er, at eleverne kommer i en tilstand, hvor de er optaget af den opgave de har fået eller blot er blevet lidt mere nysgerrige på at vide mere rent fagligt og menneskeligt.

Hvad er du optaget af fagligt?

Da jeg selv har boet et år i udlandet og rejst meget af mit liv, kan jeg se hvor vigtigt det er at kunne begå sig rent sprogligt på den internationale scene. Når man skal lære nye sprog er det vigtigste at turde åbne munden og snakke. Jeg er derfor allermest optaget af det kommunikative i både engelsk og tysk.

Hvad har motiveret dig til at søge et efterskolejob?

Jeg har aldrig været i tvivl om hvorfor jeg tog min læreruddannelse. Det har altid været mit ønske at blive efterskolelærer. At se unge mennesker være i et fællesskab og opbygge betydningsbærende relationer for livet er livsbekræftende. Jeg glæder mig derfor meget til at skulle være en del af kulturen på Vestbirk efterskole og møde alle de unge mennesker i og underfor undervisningen.

Kh Pernille Fly

 

Vi giver gerne en rundvisning

Du skal mærke stemningen, se vores skole, tale med vores elever og møde vores lærere. Du skal mærke det selv!

Mød vores undervisere

Et ungt lærerteam, der brænder for sine fag - og for unge mennesker. Mød os her!

Hverdagen på Vestbirk

På Vestbirk er der fart over feltet! Vi har et højt aktivitetsniveau og elsker gode oplevelser med fællesskabet som omdrejningspunkt.