fbpx

Sportslige valgfag

Bold

Er et valgfag, der rummer undervisning i skiftevis badminton, basketball og volleyball. Du skal vælge dette fag, hvis du godt kan li' afvekslende omgange med forskellige boldspil.

 

Kin-ball

Lyst til at prøve kræfter med en ny og spændende sport? Kin-Ball spilles med en stor oppustelig bold med en diameter på 1,2 m og en vægt på kun 960 g. Spillet spilles af tre hold a hver 4 spillere, på en bane på 20 x 20 meter (70 ft x 70 ft) (svarende til en halv håndboldbane) med en overflade der tillader at spillerne kan glide ("slide") på gulvet. Alle spillere bærer en vest med farverne: grå, blå eller sort som er de officielle Kin-Ball farver. Spillet sættes i gang, ved at ét hold sidder med bolden, hvorefter de råber "Omnikin" efterfulgt af farven på et af de to andre hold, og slår til bolden (server). Holdet hvis farve blev råbt, skal derefter stoppe og gribe bolden før den rammer jorden. Hvis det mislykkes, får de to andre hold point. Hvis det lykkes det anråbne hold at stoppe og gribe bolden, har de ti sekunder til at sætte sig ned med bolden og derefter yderligere 5 sekunder til at serve bolden til et af de andre hold, efter samme procedure.

 

Løbetræning

Vil du gerne videre udvikle dit løb og forbedre dine tider? Målet er, at eleverne får praktisk og teoretisk kendskab til forskellige træningsformer og hvordan kroppen reagerer på disse. Sammen med skolens øvrige sportsfag er målet med løbeundervisningen at bidrage til, at eleverne kommer i god form, udvikler kropsbevidsthed og glæde ved at bevæge sig og holde sig i god form på kort og lang sigt.

 

Fysisk Grundtræning

Stærkere, hurtigere og bedre! I dette fag arbejder vi med funktionel træning med målbare resultater. Vi er optagede af at få kroppen til yde optimalt gennem alsidig træning, bl.a. indeholdende crossfit, fitness og andre træningsformer. Du skal lære dine egne grænser at kende og opdage værdien af at lægge en indsats og dermed komme i bedre form. Vi interesserer os bredt for motorik, koordination, udholdenhed, fysiologi, anatomi og motivation. Undervejs får du din egen individuelle træningsplan, der er tilpasset netop din sport.

 

Rytmisk Pigegymnastik

Rytmisk pigegymnastik er et valgfag for dig, hvis du gerne vil fordybe dig og dygtiggøre dig i rytmisk gymnastik med en ekstra træning i ugens løb.Her bliver der arbejdet med nye udfordrende bevægelser, men også gået i dybden med grundgymnastikken, så du vil opleve en hurtigere udvikling. I dette valgfag vil der også blive arbejdet målrettet med smidighed, spændstighed, tyngde og flow.

Hvis du vælger rytmisk pigegymnastik, vil du også opleve at få endnu mere tid på opvisningsgulvet i årets opvisning. Rytmisk pigegymnastik bidrager nemlig til det store opvisningsprogram med små sekvenser, serier, redskaber eller lignende.

 

Springgymnastik

Vores styrke er, at vi er ligeglade med det niveau, du kommer med. Vi vil bare gerne rykke dig ind i himlen!

Vi træner både i egen hal og i springcenter, hvor vi har god mulighed for at tekniknørde og blive ved med at træne et spring, til det sidder helt i skabet. 

Vi er altså lidt nørdede og temmelig perfektionistiske. Det bliver du også - på forhånd undskyld! Men man bliver fuldstændig grebet af at få tingene til at lykkes. Målet med træningen er følelsen af, at det betaler sig at blive ved med at træne og udvikle - og så bliver bliver dine spring toppen af kransekagen i forårets store opvisingsturné.

Undervisningen varetages af Jørn Hugin Kristensen og Andreas Svane. Begge er de anerkendte springtrænere i DGI-repholdsregi, og instruktører på efteruddannelse af gymnastiktrænere i hele Danmark. 

 

Svømning / Dykkercertifikat

Vi arbejder med de forskellige svømme discipliner (Brystsvømning, crawl og lidt butterfly). Derudover bliver der arbejdet med tilvænning i vand, samt simple øvelser i at redde træt eller bevidstløs svømmer. Hvis du er interesseret , har du desuden mulighed for at tage et PADI Open Water Diver certifikat (bemærk en ekstraudgift 2500.-). Undervisningen foregår i Brædstrup Svømmehal.

 

Ud i det blå

Alt undervisning foregår udenfor. Der er ikke noget dårligt vejr, kun dårlig påklædning. Vi skal ud og mærke naturen og arbejde med os selv og vores tanker. Vi skal være nysgerrige på os selv og hinanden gennem mange forskellige øvelser og opgaver. Vi skal blive nærværende i naturen og sætte fokus på hvad den kan gøre ved os. Vi skal blive klogere på, om vi kan hente fornyet energi i naturen og hvordan vi kan bruge den i en travl hverdag, hvor man måske kun har 30 min til sig selv inden næste gøremål.

 

Yoga

Yoga giver dig ro i sindet og velvære i kroppen. Der fokuseres på smidighed, styrke og kropsbevidsthed. De klassiske yogastillinger gennemgås i et roligt tempo. Den dynamiske del varmer kroppen op og stimulerer kredsløbet. Kropsvarmen bruges til at gå dybere ind i de forskellige stræk og yogastillinger. Alle kan være med til en yogatime og få glæde af yogastillingernes gavnlige effekt på kroppen og sindet. Målet med timen er at strække og styrke kroppen og at løsne spændinger.

 

LÆS OM ALLE VORES ANDRE VALGFAG HER

LÆS OM ALLE VORES BOGLIGE VALGFAG HER

LÆS OM ALLE VORES MUSIKALSKE VALGFAG HER

Vi giver gerne en rundvisning

Du skal mærke stemningen, se vores skole, tale med vores elever og møde vores lærere. Du skal mærke det selv!

Mød vores undervisere

Et ungt lærerteam, der brænder for sine fag - og for unge mennesker. Mød os her!

Hverdagen på Vestbirk

På Vestbirk er der fart over feltet! Vi har et højt aktivitetsniveau og elsker gode oplevelser med fællesskabet som omdrejningspunkt.