fbpx

Boglige Valgfag

Cambridge Engelsk 

Cambridge English er et prøveforberedende valgfag, der tilbydes som et valgfag. Eleverne følger engelskundervisningen med deres klasse, men vil derudover have Cambridge English en gang om ugen. Eleverne skal derfor både til FP9/10 prøven i engelsk og til eksamen i Cambridge English.
Cambridge English Language Assessment er en eksamen, der er sprogligt adgangsgivende til mange universiteter i hele verden. Eleverne bliver prøvet i såvel høre- og læseforståelse som i skrift og tale.
Kurset afsluttes med en certificeret eksamen, som afholdes i samarbejde med Studieskolen. Ved eksamen i Cambridge English må på beregnes en egenbetaling på 2175 kr.

 

Spansk eller fransk (begynder)

Vores begynder-sprogfag henvender sig til dig, der gerne vil stifte bekendtskab og lege med et helt nyt sprog. Formålet med undervisningen i disse valgfag er, at eleverne stifter bekendtskab med sproget i både talt og skreven form, således at de tilegner sig et grundlag for at kunne klare sig i hverdagssituationer.
Undervisningen er legende og eksperimenterende, og bygget op, så man kan deltage uden at have nogle forkundskaber. Det tilsigtes, at valgfaget giver appetit på at beskæftige sig med sproget mere indgående efterfølgende.

 

Science

Er valgfaget for dig, der ønsker at fordybe dig i et emne inden for den naturvidenskabelige verden. Undervisningen tager udgangspunkt i et fælles emne, som eleverne er med til at indkredse. Undervisningen er projektorienterede og afsluttes med en fremlæggelse af diverse forsøg, undersøgelser og faglig viden.
Eleverne fordyber sig i et meget afgrænset område inden for emnet og arbejder i grupper eller enkeltvis.

 

Filosofi

Er du også optaget af livets store spørgsmål om, hvem vi grundlæggende er som mennesker? Og er du vild med fx etik og moral, erkendelsesteori og retorik? I dette valgfag arbejder vi med både naturvidenskabelige, samfundsvidenskabelige og humanistiske problemstillinger. Vi stifter bekendtskab med vores største filosoffer og læser små tekster af de tænkere, der har vist os vejen i filosofiens store og spændende landskab.

 

Psykologi

Dette valgfag er for dig, der gerne vil forstå dig selv og andre bedre. Vi er er optaget af, hvordan den menneskelige psyke er bygget op og hvordan vi er styret af forskellige mekanismer. Vi arbejder med forståelsen af forskellige psykologiske perspektiver og anerkendte/anvendte psykologiske ophavskvinders/mænds syn på den menneskelige psyke og neurologi.

 

LÆS OM ALLE VORES ANDRE VALGFAG HER

LÆS OM ALLE VORES SPORTSLIGE VALGFAG HER

LÆS OM ALLE VORES MUSIKALSKE VALGFAG HER

Vi giver gerne en rundvisning

Du skal mærke stemningen, se vores skole, tale med vores elever og møde vores lærere. Du skal mærke det selv!

Mød vores undervisere

Et ungt lærerteam, der brænder for sine fag - og for unge mennesker. Mød os her!

Hverdagen på Vestbirk

På Vestbirk er der fart over feltet! Vi har et højt aktivitetsniveau og elsker gode oplevelser med fællesskabet som omdrejningspunkt.