fbpx

Andre valgfag

Personlig Ledelse

Tag lederskab over dit liv, og bliv mere bevidst om, hvilke redskaber der kan hjælpe dig til en roligere og mere velafbalanceret hverdag, hvor du får bedre resultater end du plejer. Lær fx noget om tidsstyring, disciplinforøgelse, mentale succesværktøjer og styrk dine relationelle kompetencer. Vi skal med sjove øvelser og mange spændende værktøjer blive klogere på os selv og vores egen rolle i vores liv.

 

Idioti eller Ideologi?

Drømmer du om at gøre en forskel? I dette valgfag omsætter vi ord til handling. Eleverne er selv med til at formulere målsætningen for det halve års "samfundsarbejde"/velgørenhedsformål.
Det eneste tidspunkt i valgfaget, hvor vi diskuterer og snakker for alvor er i opstarten, når der skal formuleres et endemål. Ellers er en stor del af dette fag: "At handle". Det kunne fx være at samle tøj ind på skolen og give det til dansk røde kors! Det kunne fx være at samle flasker ind på alle gangene og får dem til at donere pengene til et godt fælles formål. At være en venskabsgruppe til en familie på flygtningecentret. Eller en flashmob i byen og dele små goodiebags ud for at frembringe et smil på folks læber, med ønsket om en god dag. Kun fantasien sætter grænser!

 

Girls Corner

Forbudt for drenge! Vi skal snakke, hygge, se tøsefilm, lægge ansigtsmasker, give massage, snakke om kærester, teenageliv og livet som pige. Der er mange forventninger til piger i dag, og vi skal snakke om, hvordan vi har det med dem og hvordan vi kan påvirke vores tid og samfund, ved at være de piger, vi gerne VIL være.

 

Boys Box

Her er der dømt mandehørm! Bare vent, det bliver mega fedt, boys! Meld dig til, hvis du tør….!

  

Jagttegn

Har du altid drømt om et jagttegn? Nu har du muligheden! Lær om vildtkending, våbenhåndtering, afstandsbedømmelse, sikkerhed, skud til lerduer, vildtpleje og våbenlære i teori og praksis. Først deltager du i et jagttegnskursus og dernæst kan alle, der fylder 16 år i kalenderåret, gå op til jagtprøven.

 

InnovationLab

ELSKER du også at udvikle? I dette fag skal vi lege med Lego Mind Storm-sættet, hvor vi arbejder med basic programmering og bygger minirobotter. Derefter kunne vi bygge en 3D printer fra scratch, lære at programmere og printe på den. Vi har stor fokus på dokumentation, forståelse af teknik samt fordybelse i processer.

 

LÆS MERE OM SPORSTLIGE VALGFAG HER

LÆS MERE OM BOGLIGE VALGFAG HER

LÆS MERE OM MUSIKALSKE VALGFAG HER

Vi giver gerne en rundvisning

Du skal mærke stemningen, se vores skole, tale med vores elever og møde vores lærere. Du skal mærke det selv!

Mød vores undervisere

Et ungt lærerteam, der brænder for sine fag - og for unge mennesker. Mød os her!

Hverdagen på Vestbirk

På Vestbirk er der fart over feltet! Vi har et højt aktivitetsniveau og elsker gode oplevelser med fællesskabet som omdrejningspunkt.