fbpx

MGK forberende efterskole

Musiklinje - MGK forberende musikefterskole

Drømmer du om at leve af musik?

Mange af vores elever vil gerne klargøre sig til MGK, Musikalsk Grund Kursus.
MGK er som udgangspunkt forberedelse til optagelse på musikkonservatoriet eller en anden musikuddannelse.
For at blive optaget på MGK, skal du testes i en optagelsesprøve. Det er denne, vi forbereder dig til igennem undervisningen på musiklinjen. 

Vores dygtige undervisere ved lige præcis, hvad der skal til!

 

Forudsætninger for optagelse på MGK

Ved optagelsesprøven vurderer cencorerne, om eleven, i løbet af de 3 år MGK varer, kan opnå et niveau svarende til at kunne bestå optagelsesprøven til konservatoriet. Da denne er særdeles krævende, må eleven allerede ved optagelsesprøven til MGK være teknisk og musikalsk velfunderet i hovedfaget og indstillet på at prioritere bifagsklaver i kursusforløbet.

 

Optagelsesprøven på MGK

Til prøven i hovedindstrument/sang udføres to til tre stykker musik af forskellig karakter. Mindst det ene skal udføres som sammenspil. Hvis hovedfaget er rytmisk,skal prøven indeholde improvisation. Samlet varighed ca 10 min.

Endvidere prøves i enkel primavista og skalaspil på hovedinstrumentet. Såfremt dette ikke er klaver kan der spilles et lettere klaverstykke, indstuderet efter noder/becifring
Der aflægges en mundtlig prøve i elementær hørelære.

Der stilles ikke specifikke genremæssige krav. Den optagelsessøgende bør udtrykke sig inden for de stilarter vedkommende befinder sig bedst i.

Der lægges vægt på det musikalske udtryk samt evnen til at formidle.

Ved prøven medvirker en gennemgående cencor, der har tilknytning til et konservatorium samt en ekstern fagcencor. Optagelsesprøven afsluttes med en kort samtale mellem ansøger og cencorpanel. Der afsættes ca. 25 min. inkl. votering og samtale til hver ansøger.

 

 

 

  

Vi giver gerne en rundvisning

Du skal mærke stemningen, se vores skole, tale med vores elever og møde vores lærere. Du skal mærke det selv!

Mød vores undervisere

Et ungt lærerteam, der brænder for sine fag - og for unge mennesker. Mød os her!

Hverdagen på Vestbirk

På Vestbirk er der fart over feltet! Vi har et højt aktivitetsniveau og elsker gode oplevelser med fællesskabet som omdrejningspunkt.