fbpx

Undervisning på musiklinjen

Leder du efter en ambitiøs musikefterskole i jylland?

Du får minimum 8 skemalagte lektioner om ugen. Dertil kommer øvetid, fritidsbands og weekendarrangementer.  

I vores undervisning har vi vægt på glæden ved musik - og det fællesskab der opstår, når alle brænder for det samme. I musik kan vi spille hinanden gode - og vi forsøger hele tiden at lære dig endnu mere, end du kan i forvejen. 

Vi forventer, at du kommer for at udvikle dig. Du skal være indstillet på at yde en indsats, øve dig og have lyst til at udvikle dig, både musisk og menneskeligt.

Undervisningen er tilrettelagt således, at den er MGK forberedende. Dette er i især i faget Musikteori, hvor vi arbejder med musikkens grundelementer. Du kan læse mere om MGK her: MGK forberedende undervisning

Nedenfor kan du læse mere om, hvad undervisningen består af på musiklinjen.

 

Rytmisk sammenspil

3 x ugentligt spiller du sammen med dit band på musiklinjen. Det er et forpligtende fællesskab, hvor vi spiller hinanden gode.

Èn ting er at være dygtig på eget instrument, men det er ligeledes afgørende, at du bliver god til at spille sammen med andre, og øve sig i at lytte til de andre instrumenter.

 

Individuel undervisning

I soloundervisningen får du undervisning i dit hovedinstrument. Uanset om du er begynder eller virkelig dygtig, så gør vi dig endnu bedre!

Vi har gjort os umage med at finde musiklærere, der virkelig ved, hvad de snakker om – og de ser din udvikling på musiklinjen som deres fornemmeste opgave.

Du er garanteret minimum 25 lektioners individuel undervisning på Vestbirk Musikefterskoles musiklinje.

 

Musikteori

Som musikefterskole ved vi, at det er afgørende, at den teoretiske undervisning tager direkte udgangspunkt i koblingen med praksis. Vi har således stort fokus på, at du kan koble den teori, du lærer på musiklinjen, med den daglige musiske træning.

Vi arbejder bl.a. med: hørelære, akkordaflytning, logik i akkorder, nodelærer, rytmelære og opbygningen af forskellige instrumenter, hvor undervisningen tager udgangspunkt i dit eget niveau, som du selv vælger.

Altså, alt det der skal til, for at du får et solidt fundament for at udvikle dig til en dygtig musiker! Undervisningen er tilrettelagt én gang ugentligt.

 

Rytmisk grundtræning

Nogle steder også kaldet SDS. Her træner vi de rytmiske færdigheder i kroppen og evnen til musisk multitasking.

Vi skal lære at synge, bevæges os rytmisk og lytte til andre – på én gang!

 

Kor

I kor øver vi flerstemmige rytmiske arrangementer og samtidig skal du lære om stemmeopvarmning, træne at kunne holde en stemme, vejrtrækning og individuel stemmetræning.

Vi synger sange, du allerede kender og lærer nye og vi deltager i minimum ét årligt kortræf.

Kor er obligatorisk for dig, der har valgt musiklinje.

 

Fællestimen

1 gang ugentligt har hele musikline på Vestbirk Musikefterskole undervisning sammen. Her dykker vi ned i relevant musikkultur og –historie, har fælles idéudvikling omkring kommende arrangementer og forbereder os på de mange koncerter ude af huset.

Der vil ligeledes blive tid til, at de forskellige fritidsbands kan få øvetid med supervision fra musiklærerne.

Undervisningen foretages af hele Vestbirk Musikefterskoles musiklærer-team.

 

Produktionsøver

Inden vi kan tage ud og optræde, kræves der mange timer i øvelokalet, både individuelt og sammen. Derfor laver på musiklinjen altid produktionsøvere i vores rytmiske koncertsal, inden vi tager afsted.

Her prøver vi det hele af i sammenhæg: Frontlyd, monitorlyd, lys, røg, performance osv. Det er altså en slags generalprøver, inden vi drager ud af huset.

 

 

 

Vi giver gerne en rundvisning

Du skal mærke stemningen, se vores skole, tale med vores elever og møde vores lærere. Du skal mærke det selv!

Mød vores undervisere

Et ungt lærerteam, der brænder for sine fag - og for unge mennesker. Mød os her!

Hverdagen på Vestbirk

På Vestbirk er der fart over feltet! Vi har et højt aktivitetsniveau og elsker gode oplevelser med fællesskabet som omdrejningspunkt.