fbpx

Fra rockshow til Jelling Musikfestival

Først sang hun til The Beatles Rockshow i Vestbirk - og næste stop er på scenen til Jelling Musikfestival. Sarah Dürr blev nemlig inviteret på scenen til en duet sammen med selveste Kris Herman!

Duet med Kris Herman

Onsdag d. 28. maj spillede Kris Herman med band på Ny Scene på Jelling Festival. Med sig på scenen havde han i dagens anledning den kun 16 årige Sarah Dürr fra Vestbirk Musik- & Sportsefterskole i en duet.

Kris Herman så tidligere på året Sarah synge til efterskolens rockshow med musik af The Beatles, og blev meget imponeret af den unge piges unikke sangtalent på den optagede DVD. Han fik her tanken, at han godt kunne tænke sig at prøve at synge sammen med hende, og Jelling Musikfestival som er godt besøgt af efterskoleelever, var en oplagt mulighed.

Beatles Vestbirk Musikefterskole

”Jeg var meget beæret over, at Kris valgte mig, og at jeg fik den mulighed for at vise, hvad jeg kan” - fortæller Sarah og fortsætter: ”At det så var på Jelling Musikfestival, gjorde det overhovedet ikke mindre godt! Jeg har hele mit liv ønsket at stå på en scene og efterskolen har hjulpet mig med at få mit ønske opfyldt.

På Jelling Musikfestival kommer der rigtig mange efterskoleelever som jeg selv, så jeg var super spændt og glædede mig rigtig meget!”, fortæller Sarah, som hele sit liv har været optaget af musik. Inden hun startede på efterskole gik hun på Fussingø-Egnens Friskole v. Viborg, hvor de prioriterer musik og sang højt – og hvor hun ofte har haft roller i forskellige musicals. I de mindre klasser har hun modtaget sangundervisning på musikskolen i Purhus, men i de senere år har hun primært udviklet sig gennem sin egen og familiens store interesse for sang.

At komme på Vestbirk Musik- & Sportsefterskole, hvor musik er hverdagens omdrejningspunkt for Sarah, har været et vendepunkt.

”Mine musiklærere på efterskolen er helt suveræne – de har ikke været bange for at udfordre mig, og jeg har udviklet mig helt enormt. De brænder virkelig for at få mig til at blive bedre og mere sikker. Specielt har jeg rykket mig meget i forhold til performance – og jeg har fået øjnene op for en masse ting, jeg ikke vidste jeg kunne. Men at det skulle resultere i at få lov til at gå på scenen til årets Jelling Festival sammen med Kris Herman, dét havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig!” – fortæller en meget glad Sarah Dürr.

Hun er en knokler

Rasmus Friis er trommeslager i Kris Herman Band, uddannet på musikkonservatoriet og lærer på Vestbirk Musik- & Sportsefterskole. Han bekræfter Sarahs store talent: ”Hun er teknisk dygtig, men det helt afgørende for Sarahs store udvikling på efterskolen, er hendes meget ydmyge og respektfulde tilgang til musikken. Hun er en knokler og meget lydhør overfor de ting, vi gerne vil lære hende! Det er velfortjent, at hun får lov til at mærke resultatet af det hårde arbejde med en tur på scenen til Jelling Festival – vi håber på stor opbakning fra de andre efterskoleelever!”

På efterskolerne lærer eleverne, at det kan betale sig at engagere sig

Kris Herman har gennem de senere år besøgt over 100 efterskoler samt optrådt sammen med 4600 efterskoleelever til landstævnet i Esbjerg 2013. Han glædede sig til at stå på scenen til Jelling Festival – og ikke mindst gensynet med en masse efterskoleelever. ”Efterskoleånden og det tætte sammenhold er jeg meget fascineret af. Efterskolerne står for fællesskab; der er et fantastisk drive i en efterskoleflok, og man bakker hinanden op.

På efterskolerne lærer eleverne, at det kan betale sig at engagere sig. Til vores koncerter gør det en helt afgørende forskel: efterskoleeleverne tør engagere sig i vores musik, tør give noget af sig selv – og så får jeg lyst til at give endnu mere!” – fortæller Kris Herman. Han fik selv chancen fra etablerede musikere rundt på forskellige scener, da han var ganske ung - og han har lyst til at give det igen til andre unge med musisk talent.

”Jeg glædede mig rigtig meget til at synge sammen med Sarah på Jelling Musikfestiva - og hun gjorde det bare så godt! Når man kommer op på så stor en scene for allerførste gang, kommer man med en umiddelbarhed, spontanitet og en unik energi, som jeg er helt vild med. Sarah Dürr fik chancen, fordi hun er dygtig, og der er god bund i det, hun laver. Men i særdeleshed også fordi hun har noget på hjerte”.

 

Vi giver gerne en rundvisning

Du skal mærke stemningen, se vores skole, tale med vores elever og møde vores lærere. Du skal mærke det selv!

Hverdagen på Vestbirk

På Vestbirk er der fart over feltet! Vi har et højt aktivitetsniveau og elsker gode oplevelser med fællesskabet som omdrejningspunkt.